Bouillon van vis

      

februari 11, 2015

Aanwijzingen

1In een grote pot doen we het geschilde fruit in grote stukken met kruiden (ui, prei, knoflook, paprika, tomaten) en dek af met voldoende water.

2Laat het koken op een matig hoog vuur tot ze zacht zijn een beetje.

3De groene bananen worden gekookt met water, zout en een scheutje citroensap.

4Voeg vis toe en indien nodig meer water, zout en peper naar smaak toe.

5Laat de stoofpot koken tot de vis gaar is.

6Indien kan je de kolven mais toevoegen.

7Afkruiden met het zout en voeg het citroensap aan het einde van het koken toe, of geserveerd met partjes citroen, zodat elke gast zijn soep op smaak kan brengen.

Ingrediënten

1 kilogram verse vis zonder schubben, ingewanden en spoel schoon in blokken of reepjes

2 kg witte groenten: yams, cassave, aardappel, taro

gehakt 2 uien

1 grote stengel prei, fijngesneden

6 groene bananen of 3 bananen pintones

4 teentjes knoflook, geperst

3 zoete paprika, gehakt in de helft, zonder zaadjes

3 tomaten niet te rijp, zonder zaadjes

Zout en peper naar smaak

Het sap van twee citroenen

Optioneel: maïs kolven

00:00