Brood met ham en spek

      

februari 11, 2015

Aanwijzingen

1Los de gist op in warm water met suiker en een snufje meel, in een afgesloten kom op een warme plaats voor ongeveer 10 minuten.

2In een grote kom plaats de olie, 2 eieren, zout, melk en biergist samen.

3Roer een beetje.

4Voeg geleidelijk bloem toe en blijf mengen tot een deeg.

5Kneed op een lichtjes met bloem bestoven oppervlak tot goed glad en zacht deeg.

6Bedekt laten trekken in een warme ruimte voor een uur.

7Rol het deeg uit met een deegroller tot dunne, 3 tot 4 mm. dik, en dat is min of meer rechthoekige vorm (ongeveer 35 cm. lang en 28 cm. in de breedte).

8Licht invetten met de vingers of een borstel met het spek vet.

9Dan een laag met ham.

10Een beetje gehakte spek, olijven en rozijnen.

11Rol de broden op tot de juiste vorm.

12Plaats de broden op een ingevette en bebloemde bakplaat (of bakpapier) gedurende 45 minuten en bedekt met een doek om te groeien. Doorboord met een vork en bekleed met opgeklopte eiwit.

13Verwarm de oven voor op 100 graden.

14Zet de broden in de oven op 200 graden voor een uur, daarna verhogen van de temperatuur tot 230 graden en terwijl het brood laten rijzen voor 10 tot 15 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Ingrediënten

voor 2 broden van normaal formaat (niet groot):

2 en ¼ theelepel gist (of een bundel van 7 gram)

1 / 4 kopje warm water

1 / 2 eetlepel suiker

¼ theelepel bloem

1 / 2 kopje olie

2 eieren losgeklopt

1 / 2 eetlepel zout

2 / 3 kopje vloeibare volle melk, warm

4 kopjes meel

00:00