EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Caraqueno balletjes

      

februari 11, 2015

Bereidingswijze

1Bak de knoflook in een beetje olie.

2Voeg ui toe en bak deze gaar.

3Voeg de paprika erbij en laat het vlees koken voor enkele minuten om het al roerend los te maken.

4Voeg het vlees en tomaten toe, meng alles heel goed.

5Voeg het laurierblad, zout, peper en komijn naar smaak toe.

6Zet het vuur lager en bak de stoofpot afgedekt een half uur tot 45 minuten.

7Laat afkoelen.

Voor de saus: bak in olijfolie, knoflook eerst, dan de ui, plaats de tomaat en tomatenpuree, paprikapoeder indien gewenst.

1Voeg water, zout en peper naar smaak toe.

2Zet het vuur lager en bak afgedekt ongeveer 15 minuten.

3Als saus te dik is, doe een beetje water erbij.

Voor het deeg: doe de maïsmeel met zout, een scheutje olie en water geleidelijk samen.

1Roeren en kneden totdat het deeg glad is.

2Maak balletjes van ongeveer 6 cm in diameter, maak met een vinger een gat en open om te vullen met het vlees, dicht de bal opnieuw met het deeg.

3Bak de balletjes in de olie tot ze lichtbruin zijn.

4Plaats de ballen voorzichtig in de saus. Laat ze in een bedekte pot voor ongeveer 20 minuten koken. Meestal lost een beetje deeg in de saus, waardoor het dikker wordt. Wij raden aan met veel saus te koken.

Ingrediënten

Voor de stoverij:

½ kilo mager rundergehakt

2 teentjes knoflook, gehakt of geplet

2 eetlepels gehakte rode peper

1 kleine ui gesnipperd

3 tomaten geschild en ontpit gehakt of vloeibaar

zout, peper en komijn naar smaak

Een beetje olijfolie voor sauteren

Optioneel: een laurierblad, dat wordt verwijderd als de stoofpot klaar is

Voor het deeg:

½ kilogram voorgekookt maïsmeel (broodmeel)

zout naar smaak

beetje olie

water

Voor de tomatensaus:

8 pruim tomaten, ontveld, ontpit en in stukjes

1 eetlepel tomatenpuree als je wilt meer consistentie te geven aan de saus.

een kleine ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, gehakt of geplet

2 eetlepels gehakte rode peper

zout en peper naar smaak

¼ kopje water

een scheutje olijfolie, of plantaardige

Olie om te frituren van de knoedels, of genoeg water om ze te koken

00:00