Aanwijzingen
1Snijd het varkensvlees en trim weg het grootste deel van het vet.
2Snijdt zowel mager vlees en het vet in 1/2-inch blokjes.
3In een zware pan op een hete vlam, bak de mager varkensvlees met het water, roeren totdat het water is verdwenen en het vlees bruin begint te worden.
4Voeg de ui en knoflook en roer voortdurend tot de ui doorzichtig wordt.
5Verminder het vuur aan de kook en voeg tomatillos & blik chilipepers toe.
6Dek de pot en zachtjes sudderen gedurende ongeveer een uur, af en toe roeren om plakken te voorkomen.
7Ondertussen maken de in blokjes gesneden spek in kaantjes door fruiten in een koekenpan op middelhoog vuur tot de stukken bruin en krokant zijn.
8Giet ze af en zout de kaantjes en zet opzij.
9Na een uur de Chile Verde moet behoorlijk sappig maar niet waterig zijn.
10Voeg een beetje water toe als het te droog is.
11Voeg zout en peper naar smaak, en als u wilt dat heter, voeg nu uw verse chilipepers toe.
12Dek af en laat sudderen weer voor minstens een half uur. Hoe langer hoe beter.
13Om op te dienen: bestrooi met gehakte koriander (indien gebruikt), gehakte jalapenos en de kaantjes.
14Serveer met Spaanse rijst, tortilla's, zwarte bonen, en ijs-koud biertje.