Aanwijzingen
1Maak alle gedroogde pepers schoon met een vochtige doek, en verwijder alle stengels, aderen en zaden.
2In een grote koekenpan, rooster de chili pepers, 2 of 3 op een moment, totdat iets blaren en aromatisch, roosteren elke chili peper gedurende ongeveer 10 seconden.
3Plaats de chili pepers in een pan met de bouillon zoals ze zijn geroosterd.
4Laat de bouillon iets koken voor ongeveer 10 minuten of tot ze zacht zijn
5Schuif ½ kopje water in een blender, voeg de knoflook, piment, komijn, zwarte peper, kaneel, zout en oregano toe.
6Mix de ingrediënten tot een gladde pasta vormen, langzaam toe te voegen in kleine porties van de gedroogde pepers in het resterende water.
7Maak een dikke saus zonder dat kleine stukjes van de Guajillo chili peper erin blijven.
8In een grote, zware, diepe pot, warmte ¼ kopje olie of reuzel.
9Voeg het gemengde mengsel in de pot en laat het bakken, het roeren van de ingrediënten regelmatig om te voorkomen dat het aanbrand.
10Laat de ingrediënten bakken in de olie of reuzel 5 minuten en laat de saus afkoelen
11Vermeng de lamsschenkels met de saus.
12Leg een stuk aluminiumfolie op een vlakke ondergrond en leg een banaan blad op de bovenkant van de folie
13Plaats een lamsschenkel en een avocado blad in het midden van het bananenblad en vouw het bananenblad om de lamsschenkel in een pakket te voegen
14Vouw de folie rond beide zijden van de banaan pakket goed af, zodat er geen stoom kan ontsnappen.
15Plaats de gevouwen kant naar boven op een bakplaat. Herhaal dit proces met de overige drie lamsschenkels
16Kook alle vier lamsschenkels in een stomer voor een uur, of bak ze gedurende 1 ½ uur op 200 °.
17Open een gekookt pakket aan de bereidheid van het vlees, dat moet mals en sappig zijn.
18Als laatste, plaats ½ oz. gehakte witte ui en ½ oz. van vers gehakte koriander in twee terpen aan weerszijden van de lamsschenkel op de plaat
19Hak de hele limoen in ½ en plaats de twee wiggen op de plaat als een ander garnituur voor de lamsschenkel.