Chicharrones

      

februari 9, 2015

Aanwijzingen

1Snijd het varkensvlees in stukjes en marineer met zout van de vorige dag.

2Leg het vlees in een pot en bedek met water.

3Kook, afgedekt, op laag vuur tot het water wordt verbruikt.

4Haal het deksel van de pot en laat het bakken in vet tot ze goudbruin zijn en het vlees gaar is.

5Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.

6Bak in overvloedige olie gaar.

Creoolse saus:

1Bestrooi de uien met zout.

2Spoel in koud water af.

3Doe de ui in een kom en breng op smaak met zout, citroensap, peper en koriander.

4Meng goed.

5Laat ½ uur staan voor het opdienen.

6Serveer de gefrituurde varkensvleesschillen en zoete aardappel plakjes en Creoolse saus op de zijkant.

Ingrediënten

2 kg varkensvlees

Zout

Water

Zoete aardappelen

Creoolse saus

Creoolse saus:

3 middelgrote uien, geschild en in dunne plakjes

1-2 gele chili peper, zonder zaadjes en in dunne plakjes gesneden

¼ kopje fijngesneden koriander

Sap van 2 citroenen

Zout

00:00