Aanwijzingen
1Kruid de kip rondom met zout en peper.
2Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.
3Plaats de borst in de bouillon, temper het vuur tot matig, afdekken en koken tot het vlees gaar is, ongeveer 15 minuten.
4Laat ze afkoelen in de bouillon.
5Wanneer ze afgekoeld zijn, verwijder de huid en de botten en versnipperen het vlees in hapklare stukjes.
6Zeef de bouillon en de reserve voor een ander.
7In een grote mengkom, combineren de frisse tomatillo salsa, slagroom, 1 theelepel zout, 1 / 2 theelepel peper, de ui en de geraspte kip stukken.
8Verhit de plantaardige olie in een middelgrote koekenpan op midden-laag vuur.
9Kook de tortilla's op slechts ongeveer 5 seconden per kant te verzachten, en vervolgens overdracht aan een groot vergiet in de oven. Voorverwarmd tot 200 C.
10Vet een 4-kwart gallonbraadpan of 6 tot 8 individuele ovenschotels (of gebruik kleine soepkommen).
11Combineer de kazen in een mengkom.
Het bereiden van de chilaquiles: smeer een dun laagje van het kaasmengsel over de bodem van de ovenschaal. Duw de vaste stoffen in de kom van de kip en tomatillo saus aan de kant, zodat de vloeistoffen vormen een zwembad in de bodem. Dompel de verweekte tortilla's in het zwembad om te bevochtigen. Laag een derde van de vochtige tortilla's over de kaas en bedek met de helft van het kipmengsel met de saus. Strooi de helft van de rest van de kaas over de kip. Herhaal de lagen, eindigend met een laag van tortilla's op de top. Dek goed af met aluminium foil.
1Bak 30 minuten of totdat de randen iets bruin.
2Laat zitten voor 10 minuten voor het snijden en serveren.