EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Chileense humitas

      

februari 1, 2015

Bereidingswijze

1Pureer de maïskorrels met de melk in een keukenmachine.

2Voeg de zout, peper en chilipoeder toe en meng.

3In een grote koekenpan, verhit de boter en bak de ui, pompoen, rode paprika en koriander voor 10 minuten.

4Voeg de gepureerde maïs toe en laat het verder koken, onder voortdurend roeren tot het indikt, ongeveer 5 minuten.

5Voeg de geraspte kaas toe.

6Meng en haal van het vuur.

7Blancheer de bananenbladeren of maisbladeren in kokend water en zet opzij.

8Bedek elk blad met 4 eetlepels van de maïs mengsel in het midden.

9Vouw het kaf rond de maïs mengsel tot een vierkant pakketje.

10Bindt het pakje goed samen met een koord.

11Zorg ervoor dat alle randen zijn verzegeld, en dat er geen beslag kan ontsnappen uit het pakje.

12Wanneer alle bladeren zijn gevuld, leg ze in een grote pan gezouten water (totdat alles gedekt is), en laat op laag vuur, afgedekt ongeveer 1 uur.

13Ze kunnen ook worden gestoomd.

Ingrediënten

3 ½ kopje maïskorrels (vers of in blik)

½ kopje melk

1 theelepel zout

Versgemalen zwarte peper

1 theelepel Aji chilipoeder, of vervangende New Mexico

2 eetlepels boter

1 ui, gesnipperd

½ kopje pompoen; fijn gehakt

1 eetlepel rode paprika; gehakte

1 eetlepel verse koriander; gehakte

¼ kopje Parmezaanse kaas; geraspte

Bananenbladeren (6 bij 6 inch) of maisbladeren

00:00