Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Chili Con Carne

      

februari 9, 2015

Bereidingswijze

1Indien gedroogde bonen zet 12 uren voor het klaarmaken van de schotel in een pot met veel water.

2Snij de ajuin, knoflook en paprika in stukjes.

3Verhit de pan met olijfolie.

4Fruit daarin de ajuin en knoflook.

5Vervolgens het varkensgehakt toevoegen.

6Tijdens het bakken pletten met een vork zodat het gehakt korrelig wordt.

7Vervolgens de kruiden (peper - zout - komijn - mexiciaanse kruiden - paprikapoeder - chilipoeder - cayenne peper) toevoegen.

8De kruiden rustig laten intrekken in het vlees.

9Doe daarna het blik tomatensaus en het blikje tomatenconcentraat erbij.

10Goed roeren zodat de saus goed verdeeld is.

11Voeg de in stukjes gesneden rode paprika erbij.

12Laat dit even doorkoken zodat de paprika zachter wordt.

13Voeg als laatste de rode bonen toe.

14Als de bonen zacht zijn is de schotel ver klaar.

15Kruiden indien nodig.

16Kan geserveerd worden met rijst en bakbananen.

Ingrediënten

500 gram varkensgehakt

1 blik tomatensaus

komijn

zout

zwarte peper

paprikapoeder

chilipoeder

cayenne peper

mexicaanse kruidenmix

knoflook

1 rode paprika

1 blikje tomatenconcentraat

rode bonen (blik of gedroogde)

ajuin

olijfolie

00:00