Chili – kaneel chocolade truffels

      

februari 9, 2015

Aanwijzingen

1Mix de Ancho chili, kaneel, cayennepeper, room en zout samen.

2Breng aan de kook gedurende 2 uur en dek af.

3Snijdt de Valrhona donkere bittere chocolade in kleine stukken.

4Breng het mengsel terug aan de kook en voeg de gehakte chocolade stukjes erbij. Meng tot het mengsel glad is.

5Giet het mengsel in een pot en plaats in de koelkast voor een tijdje.

6Neem een kleine lepel, schep uit de pot ongeveer 50 even grote ganache ballen.

7Rol de ballen glad met je handen.

8Meng cacaopoeder en Ancho chilipoeder in een kleine kom. Rol ganache ballen in het cacao en chili mengsel.

Ingrediënten

2 eetlepels Ancho Chili

2 eetlepels gemalen kaneel

2 theelepel cayennepeper

3 kopjes zware room

1 theelepel zout

1 kg Valrhona donkere bittter chocolade

4 kopjes Valrhona cacaopoeder

1 eetlepel poeder Ancho

00:00