Chocolade taart

      

februari 11, 2015

Aanwijzingen

Roomboter:

1Poedersuiker toevoegen beetje bij beetje.

2Voeg de likeur en cacaopoeder erbij en meng.

3In een andere kom, klop de dooiers tot ze wit en stijf zijn.

4In een pan, smelten we de chocolade in kleine stukjes met twee eetlepels melk, niet te hoog vuur.

5Verwarm de melk.

6Voeg suiker toe en roer om het te verdunnen.

7De gesmolten chocolade toevoegen als de pot van het vuur is.

8Giet beetje bij beetje, steeds kloppen.

9Maïzena toevoegen, koken op middelhoog vuur al roerend totdat het mengsel romig en dik wordt.

10Haal van het vuur en laat het staan een beetje.

Taartconstructie: plaats de vorm van een eerste laag chocolade vla, dan een laag koekjes gedrenkt in boter room en chocolade, vervolgens een andere laag van koekjes alleen (in te vullen kleine gaten met stukjes cookie), een laag chocolade vla, en zo verder, totdat hij eindigde in een laag chocolade vla.

1Laat de taart uit de koelkast ongeveer 45 minuten, de koekjes absorberen een beetje zure room, te verzachten en de smaak te nemen.

2Zet daarna in de koelkast, waar ze bevriezen om uit te harden.

3Het is raadzaam om daar te laten voor enkele uren of 's nachts, dus je hebt een betere smaak.

4Voor het opdienen uit de vorm halen.

5Deze taart geeft 12 porties in een stuk van 20 x 20 cm. We gebruikten 6 lagen van koekjes.

Ingrediënten

Roomboter:

4 eetlepels boter, zacht op kamertemperatuur

1 eetlepel cognac of whisky

2 / 3 kopje poedersuiker

2 eetlepels bittere cacaopoeder (of ongezoet)

Chocolade Pudding:

2 kopjes volle melk

2 eidooiers

¼ kopje kristalsuiker

125 gram chocolade in tabletvorm, in blokjes gesneden

2 eetlepels melk

1 eetlepel maïszetmeel of maïszetmeel (verdund in een beetje melk)

00:00