Congri rijst

      

februari 8, 2015

Aanwijzingen

1Was zwarte bonen vooraf gekozen en zet het vuur in een snelkoker met water die alle bonen bedekt.

2Plaats het drukventiel en laat dit 30 minuten zo koken.

3Laat afkoelen en verwijder het deksel van de pot en controleer of het gaar is.

4Verwijder de bouillon en zet dit opzij.

5Zet de bonen zacht te koelen.

6Breng in een pan de ui, gehakte knoflook, paprika in dunne plakjes, oregano en olijfolie aan bak.

7Bak de uien goudbruin.

8Voeg bouillon, bonen, granen, rijst gewassen, laurierblad en zout toe en dek af.

9Breng aan een middelhoog vuur totdat de rijst begint te koken.

10Roeren om plakken te voorkomen en koken op een zeer laag vuur tot de rijst volledig opgedroogd is.

11Dit droogproces kan 10 tot 15 minuten duren.

12Roer opnieuw.

13Haal van het vuur en laat het afkoelen alvorens te serveren.

Ingrediënten

2 kopjes langkorrelige witte rijst

1 kopje zwarte bonen voor soepen

2 kopjes zwarte bonen soep

1 grote witte ui

4 grote tenen knoflook

2 kleine paprika's (groen en rood)

1 theelepel gemalen komijn

1 vel van oregano

1 grote laurier

1 / 4 kopje plantaardige olie of olijfolie

1 theelepel zout

00:00