Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Crema de choclos

      

februari 8, 2015

Bereidingswijze

1Was zorgvuldig de maïs.

2Doe water in een pot en breng aan de kook.

3Voeg de boter toe in de pan en laat de boter smelten.

4Voeg de bloem toe en roer voortdurend.

5Voordat de bloem bruin is, het kokende water toevoegen.

6Laat even koken en voeg vervolgens de kippenbouillon, zout en peper toe.

7Roer regelmatig en laat koken gedurende 5 minuten.

8Meng ondertussen de melk met de maïs.

9Bij het koken, verwijder de pan van het vuur en voeg de vloeibare maïs toe.

10Zet de pan terug op laag vuur om de crème warm te houden.

Ingrediënten

½ pond maïs

2 gram boter

2 eetlepels bloem

5 koppen water

1 kip bouillonblokje

1 kopje melk

1 theelepel zout

¼ theelepel peper

00:00