Creme van pompoen

      

februari 11, 2015

Aanwijzingen

1Bak in boter, ui, knoflook, selderij en ui, tot ze zacht zijn.

2Voeg toe aan pot bouillon, bouillon of water en breng aan de kook.

3Doe de pompoenen en aardappelen erbij.

4Breng op smaak met zout, peper en groene kruiden.

5Zet het vuur lager en bak tot de groenten zacht zijn.

6Laat de soep afkoelen en crush samen met room met behulp van een blender.

7Voeg melk en zout en peper toe naar smaak.

Ingrediënten

½ kilo pompoen, geschild en ontdaan van zaden, in stukjes

1 middelgrote aardappel, geschild en in schijfjes gesneden

3 stengels groene uien (zonder wortels of tips), gehakt

½ gesnipperde ui

½ gehakt stengel bleekselderij

1 teentje knoflook

1 eetlepel gehakte peterselie bladeren, of naar smaak

2 eetlepels gehakte korianderblaadjes, of naar smaak

Zout en peper naar smaak

2 eetlepels boter

4 kopjes soep of bouillon of water (kan vlees of kruiden zijn)

½ kopje melk

00:00