creme van wortelen

      

februari 11, 2015

Aanwijzingen

1Bak in boter: ui, knoflook, selderij en ui, tot ze zacht zijn.

2Voeg toe aan pot bouillon, bouillon of water en breng aan de kook.

3Doe de wortels en aardappel erbij.

4Voeg zout en peper naar smaak toe.

5Vervolgens de peterselie bladeren.

6Zet het vuur lager en bak tot de groenten zacht zijn.

7Laat de soep afkoelen en crush samen met room met behulp van een blender.

8Voeg melk toe kruidt met zout en peper naar smaak.

Ingrediënten

½ kilo wortelen, geschild en in plakjes

1 middelgrote aardappel, geschild en in schijfjes gesneden

3 stengels groene uien (zonder wortels of tips), gehakt

½ gesnipperde ui

½ gehakt stengel bleekselderij

2 eetlepels gehakte peterselie bladeren, of naar smaak

3 kopjes water

1 kopje bouillon of materieel (in dit geval kan kip of kruid zijn), of water

Zout en peper naar smaak

½ kopje melk

00:00