Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Dulce de leche

      

februari 1, 2015

Bereidingswijze

1In een grote pan, breng melk aan de kook op een matig hoog vuur.

2Haal van het vuur en de zeef door de kaasdoek.

3Terug naar de pan.

4Snij vanillestokje doormidden en giet de zaden in de melk.

5Roer de suiker en plaats de pan op matig hoog vuur, onder voortdurend roeren tot de suiker is opgelost.

6Net als de melk mengsel begint te koken, roer in de soda.

7Temper het vuur tot medium, onder voortdurend roeren tot het mengsel indikt.

8Als het mengsel lichtbruin van kleur is, haal de pan van het vuur.

9Zet de pan in een ijsbad en roer voortdurend tot dulce de leche is koud.

10Op te slaan in een luchtdichte container in de koelkast.

11Giet het mengsel in steriele potten, en in de koelkast bewaren.

Ingrediënten

1 gallon melk

1 vanillestokje

4 1 / 2 kopjes witte suiker

1 theelepel bakpoeder

00:00