Empanadas

  ,     

februari 10, 2015

Aanwijzingen

1Doe de bloem in een kom. Maak een kuilje en doe daarin de boter. Strooi rond het kuiltje het zout. Begin zachtjes te kneden.

2Voeg het eigeel, olijfolie en de suiker erbij. Beetje bij beetje de melk. Blijf kneden (zie dat het niet te nat is - anders bloem bij doen).

3Maak er een mooie deegbol van en zet deze opzij.

4Doe olie in de pan en begin de fijngehakte ui te bakken. Voeg daarna het vlees toe.Voeg de kruiden, olijven en de suiker toe. Laat deze even samen bakken.

5Laat ondertussen de 2 eitjes koken (zo'n 5 minuutjes). Tip: als ze klaar zijn leg je de eieren in koud water zodat ze makkelijk te pellen zijn

6Zet de vulling opzij en doe de in stukjes gesneden ei bij de vulling.

7Rol het deeg helemaal uit totdat je niet meer kan (dikte minder dan 1 cm).

8Pak een ontbijtgranen kom om er vormpjes uit te halen. Leg deze dan op zij.

9Vul een tas met water. Pak de zo juist uitgesneden lapjes. Smeer ze in met je vingers met water en begin ze te vullen met de vulling.

10Doe nog een beetje water aan de zijkanten om de empanadas mooi dicht te maken. Plet de buitenkanten vervolgens met een vork.

11Nadat je de empanadas helemaal hebt klaargemaakt ben je klaar om ze nu te bakken. Vul je pan met veel olijfolie of zonnebloemolie.

12Begin ze zachtjes te bakken aan beiden kanten.

13Smakelijk eten!

Ingrediënten

Deeg

500 gram bloem

60 gram boter

1 soeplepel olijfolie

soeplepel suiker

zout

1 eigeel

125 - 135 ml melk

Vulling

250 - 300 gram varkensgehakt

2 hard gekookte eieren

peper

zout

suiker

paprika poeder

cayennepoeder

1 flinke ui

olijven

00:00