Fajitas

  ,     

februari 9, 2015

Aanwijzingen

1Snij de paprika's en de ui in stukjes.

2Verhit een beetje olijfolie in de pan.

3Was de kipfilets onder lopend water en snijd de kipfilets in kleine stukjes.

4Fruit de ui lichtjes in de pan.

5Doe de stukjes kipfilet daarna in de pan.

6Voeg vervolgens zout, peper, komijn en andere spicykruiden (paprikapoeder sterk - chilipeper - cayennepeper - ...) toe.

7Als de stukjes kipfilet goed gebakken zijn kan je de gesneden paprika's toevoegen.

8Laat dit mengsel een momentje samenbakken, maar niet te lang zodat de paprika niet te zacht wordt.

9Verhit ondertussen de tortillas in de pan. (kan ook in de microgolfoven - maar is lekkerder in de pan)

10Zet het vuur uit van het vlees.

Bereiding van de fajita: - Neem een tortilla wrap en smeer daarover een streepje zure room. Leg daar vervolgens blaadje ijsbergsla. Doe daarop vervolgens het vleesmengsel en de saus.

1Plooi de wrap netjes dicht: zijkanten dichtplooien naar het midden.

2Onderkant van wrap ook dichtplooien.

Ingrediënten

1 halve groene paprika

1 halve rode paprika

1 ui

2 kipfilets

knoflook

zout

peper

komijn

ijsbergsla

Tortilla wraps

olijfolie

zure room

saus naar keuze (ketchup - mexicaanse saus)

00:00