Gebak met rum en rozijnen

      

februari 8, 2015

Aanwijzingen

1Doe de bloem in een kom.

2Maak een kuiltje in het midden en giet daarin de melk met het zout.

3Kloppen, het toevoegen van eieren, een per keer, tot het deeg glad is.

4Voeg de boter in kleine stukjes gesneden toe.

5Dek af met een doek en zet op een warme plaats tot het verdubbeld is in volume.

6Voeg dan het zout toe en klop krachtig tot alle deeg kan stijgen in een keer.

7Voeg suiker en rozijnen toe, meng en giet het in een ringvorm, vullen halverwege.

8Bedek opnieuw en laat op een warme plaats totdat het komt tot aan de rand van de pan.

9Vervolgens plaats in de oven, voorverwarmd tot 180 ° C gedurende 30 of 40 minuten.

10Ten slotte haal uit de oven en besprenkel ze met de siroop en brandewijn.

11Serveer.

Ingrediënten

4 kopjes gezeefde bloem

1 kopje warme melk

2 eetlepels bakpoeder

7 eieren

1 kopje boter

1 theelepel zout

2 eetlepels suiker

1 kopje rozijnen

3 kopjes hete siroop

kopje cognac of rum

00:00