Gehaktballetjes in saus – Albondiga

      

februari 10, 2015

Aanwijzingen

1Begin met het weken van het brood in de melk.

2Voeg het vlees, knoflook, ei, geweekte brood, peterselie, zout en peper toe in een kom en meng goed.

3Vorm de gehaktballetjes en rol ze licht in de bloem.

4Verhit de olie (ongeveer 1 cm in de pan) en voeg de gehaktballetjes toe.

5Kook voor ongeveer 10 minuten, geregeld draaien.

6Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken op een papieren handdoek.

De saus maken: gebruik ongeveer de helft van de olie van de gehaktballetjes.

1Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.

2Roer er ongeveer 1 / 2 soeplepel van het bloem toe voor de dikte van de saus.

3Voeg nu de bouillon en de wijn toe en laat ongeveer 10 minuten verder koken.

4Leg de gehaktballetjes in de saus en laat alles ongeveer 5 minuten koken.

5Serveer in een schaal met de saus!

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes:

ongeveer 1 kg gehakt

2 sneetjes brood

1 kopje melk

1 ei

2 teentjes knoflook fijngesneden

beetje bladpeterselie fijngehakt

zout en peper naar smaak

olijfolie om te bakken

Voor de saus:

1 ui fijngesneden

1 teentje knoflook fijngehakt

1 kopje bouillon

1 / 2 kopje rode wijn

1 / 2 soeplepels bloem

2 soeplepels olijfolie

00:00