Gepekelde witte vis uit Jamaica

      

februari 1, 2015

Aanwijzingen

1Verhit 4 eetlepels van de olie in een grote, zware koekenpan en voeg de uien en paprika toe.

2Doe dit totdat de uien en de paprika zacht zijn.

3Verwijderen met een geperforeerde lepel en zet opzij.

4In de resterende olie in de pan, bak de witte visfilets tot ze licht bruin zijn aan beide zijden, draaien een keer.

5Haal de filets eruit en schik ze in een grote schaal.

6Plaats de uien en paprika's op de top van de vis.

7Doe het water in een pan met het laurierblad, de gember, peperkorrels en foelie.

8Breng op smaak met zout en peper en stoof zachtjes 15 minuten.

9Voeg de resterende olijfolie en de azijn toe en laat nog 2 minuten staan.

10Zeef de vloeistof en gooi het laurierblad en de kruiden weg.

11Giet de gezeefde vloeistof over de visfilets, uien en paprika's.

12Dit gerecht kan warm worden geserveerd, of het kan worden gekoeld en vervolgens gekoeld voor het koud opdienen.

13Garneer met zwarte olijven en Spaanse pepers.

Ingrediënten

6 eetlepels olijfolie

2 uien, in dunne plakjes gesneden

2 groene paprika, zonder zaadjes en in plakjes gesneden

1kg witte visfilets

450ml water

1 laurierblad

1 stuk verse gemberwortel, geschild en in stukjes

6 peperkorrels

1 / 8 theelepel foelie

zout en versgemalen zwarte peper

150ml moutazijn

Voor de garnering:

zwarte olijven

zoete rode Spaanse pepers

00:00