EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Gevlochten gebak

      

februari 10, 2015

Bereidingswijze

1We doen de melk, eierdooiers, suiker, gist, broodmeel en de boter bij elkaar in een kom en mengen dit zeer goed zodat we een soepel mengsel bekomen.

2We leggen het deeg op een ovenplaat en vetten het deeg in met gesmolten boter en vullen het deeg met gehakte appels, rozijnen en gehakte noten.

3Bestrooi daarna met bruine suiker en kaneel.

4We maken een diagonale snede en maken daarvan een vlecht.

5We leggen dit vervolgens bovenop zodat de bovenkant uiteindelijk volledig met vlechten ligt en vasthangt met het onderste deeg.

6Verf met losgeklopt ei de volledige massa en zet het even aan de kant zodat het kan verdubbelen.

7Bak op 180 graden gedurende 20-25 minuten.

Ingrediënten

Voor het deeg:

- 150 g melk

- 50 g boter

- 3 eierdooiers

- 20 g bakkersgist

- 400 g broodmeel

- 50 g suiker

Voor de vulling:

- 30 g boter

- 200 g appels

- 50 g rozijnen

- 100 g walnoten

- 50 g bruine suiker

- theelepel kaneel

00:00