Gevulde inktvissen

      

februari 8, 2015

Aanwijzingen

1Reinig de inktvis, de tentakels snijden.

2Fruit de ui met de tentakels, ham en zout.

3Vul de inktvis met een lepel.

4Vul de uiteinden met een stukje kaas aan beide zijden

5In de saus gedurende 10 minuten laten koken.

Saus

1Neem knoflook en plet dit in een vijzel samen met peterselie en opgelost met wijn.

2In de de olie bakken we de prei en paprika in repen gesneden.

3Voeg de gepelde tomaten in stukken toe.

4Voeg de paprika vervolgens toe.

5Breng op smaak met het mengsel uit de vijzel en giet er beetje wijn bij.

6We doen de inktvis bij de saus.

7Als de inktvis gekookt is, halen we deze uit de saus en snijden deze in plakjes.

8Serveer overgoten met saus.

9Het is ideaal om te serveren met witte rijst.

Ingrediënten

800 gr. kleine inktvis

1 kopje witte wijn

250 gr ham

150 g cheddar kaas

olie

zout en peper

knoflook en peterselie naar smaak

1 rode ui

1 prei

1 rode paprika

00:00