Gevulde tomaten – Tomates Rellenos

      

februari 10, 2015

Aanwijzingen

1Was en snijd de bovenkant van elke tomaat.

2Kern uit het midden van elke tomaat en bewaar deze voor later.

3Bewaar het buitenste deel van de tomaten voor de vulling.

4Verhit de olie op matig hoog vuur en voeg de ui en knoflook toe.

5Kook op middelhoog vuur voor ongeveer 10-12 minuten of tot de ui zacht en glazig is.

6Voeg het vlees van de tomaten toe en bak een paar minuten.

7Voeg de garnalen toe en bak op matig hoog vuur 4-5 minuten tot de garnalen gaar zijn.

8Verwarm de oven voor op 190 °

9Bereid uw kaas vulling. Bij gebruik van gewone roomkaas, stel ik voor het toevoegen van gehakte knoflook en wat verse kruiden.

10Voeg de garnalen en ui mengsel aan de kaas toe, samen met de verse gehakte peterselie.

11Voeg een beetje zout en peper naar smaak samen met het citroensap toe.

12Schep het mengsel in elke tomaat, iets meer dan het vullen elk een.

13Plaats in de oven voor ongeveer 12 minuten of totdat de vulling lichtbruin is.

14Serveer en geniet!

Ingrediënten

4 tomaten

ongeveer 1 kopje kwark, verse kaas, of een soortgelijke

ongeveer 12 rauwe grote verse garnalen, gepeld

1 ui fijngehakt

2 teentjes knoflook fijngesneden

verse platte peterselie fijngesneden

1 theelepel citroensap

3 soeplepels olijfolie

zout en peper naar smaak

00:00