Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Ijs van chocolade en brandewijn

      

februari 10, 2015

Bereidingswijze

1Klop de room op, doe daarna de suiker en het water in het kopje en programmeer 10 minuten 100 º V-2. (doen met thermomix of ander toestel om ijs te maken)

2Als de tijd om is, opnieuw instellen op snelheid 4 (zonder tijd) en voeg geleidelijk de eidooiers erbij.

3Vervolgens 2 minuten bij 70 º snelheid 4.

4Voeg de gehakte chocolade, snelheid 1 (geen tijd) ingesteld, verhoog de snelheid geleidelijk tot 6.

5Voeg de rozijnen, brandewijn en meng 15 seconden met snelheid 2 geprogrammeerd.

6Werk af samen met een spatel.

7Giet het mengsel in een grote kom en laat afkoelen.

8Wanneer het mengsel koel is de slagroom nemen en opkloppen.

9Giet de room in een mal, en plaats het in de vriezer.

10Verwijder 15 minuten voor het serveren.

Ingrediënten

750 g slagroom

200 g suiker

100 ml water

8 eierdooiers

200 g fondant chocolade

100 g rozijnen

50 ml brandewijn

00:00