Kip voor polenta

      

februari 11, 2015

Aanwijzingen

1Bak 1 of 2 gesnipperde uien met olijfolie, samen met 1 of 2 rode paprika's, ook gehakt (niet te fijn) 1 eetlepel gehakte knoflook en peterselie, fijngehakt 4 tomaten, gepeld, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 kopje geweekt en fijngesneden gedroogde paddestoelen, 2laurierblaadjes, oregano, zout en peper naar smaak en eindigend met een groot glas droge witte wijn van goede kwaliteit.

2Terwijl bakken we in olijfolie 2 kipfilets in blokjes gesneden en voeg toe aan de saus die reeds is gemaakt, koken alles bij elkaar nog een keer, voor het gooien op de polenta.

3Kunnen worden vervangen door kip of chorizo worst, of beide, of ham of spek, vet en in blokjes gesneden.

4Indien gemaakt met chorizo en je wilt een echt sterke smaak, paprikapoeder vervangen door de cayennepeper.

5Serveer bestrooid met geraspte kaas.

Ingrediënten

2 kipfilets

2 ui, gesnipperd

Olijfolie

2 geroosterde rode paprika's

4 tomaten

1 kop gedroogde paddestoelen

1 kopje droge witte wijn

2 laurierblaadjes

Geraspte kaas

Knoflook

Peterselie

Paprikapoeder

Oregano

Zout naar smaak

Peper

00:00