Kippensoep

      

februari 7, 2015

Aanwijzingen

1Giet alle ingrediënten van de bouillon in een pan, behalve het eiwit.

2Bedek met 5 kopjes water en laat gedurende 1 uur koken.

3Verwijder alle vaste ingrediënten in de pan.

4Voeg het ei erbij en klop krachtig.

5Haal de pan van het vuur en doe de bouillon door een fijne doek, vooraf vochtig gemaakt en uitgelekt.

6Verhit de boter in een steelpan en wanneer het begint te bakken, bloem toevoegen, lichtjes roeren voor te bruinen.

7Voeg de gezeefde bouillon erbij, roeren en koken voor 30 minuten.

8Ondertussen snijd kippenvlees en rundvlees in zeer kleine stukjes.

9Als de bouillon romig is door een zeef doen.

10Voeg het gehakte vlees erbij en het room.

11Roer en serveer met gebakken blokjes brood.

Ingrediënten

50 gram bloem

50 g boter

4 eetlepels room

blokjes gebakken brood

Voor de bouillon:

500 gram kip

1 stuk rundvlees met been

150 gram mager rundvlees

100 gram kip ingewanden

1 stuk gesneden prei

1 stuk gesneden ui in kwarten

2 wortelen, fijngesneden

1 stengel bleekselderij, gehakt

takjes peterselie

1 elk eiwit

Zout en peper naar smaak

00:00