Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Krabballetjes met pikante saus

      

februari 9, 2015

Bereidingswijze

Crab ballen:

1Kook de krab met zout

2Meng alle ingrediënten: krabpulp, knoflook, tijm, pecannoten, zout naar smaak, een rauw ei, parmezaanse kaas en meel. Als u wilt kunt u nog gehakte peterselie of andere kruiden toevoegen.

3Maak hiervan balletjes.

4Klop de overige eieren licht en de bal voor hem.

5Bestrooi de ballen met broodkruim.

6Bak de balletjes in hete olie met een snufje gember of gember.

Saus:

1Giet in een kom: koud gecondenseerde melk, mosterd, chili puree en gemberpoeder.

2Met een garde, mengen we de melk door de andere ingrediënten.

3Tijdens het kloppen geleidelijk olijfolie toevoegen.

4Kruiden en giet dit over de gebakken krab ballen.

Ingrediënten

Crab ballen:

500 g krab, schoongemaakt

1 eetlepel gehakte knoflook

1 eetlepel tijm

50 g pecannoten, geroosterd en gemalen

2 eetlepels bloem voor alle doeleinden

50 g Parmezaanse kaas, geraspt

50 g paneermeel

2 eieren

Saus:

½ kopje koffiemelk

1 theelepel mosterd

1 eetlepel chili puree

1 theelepel gemberpoeder

1 kopje olijfolie

00:00