Mais taart

      

februari 1, 2015

Aanwijzingen

1Verwarm een oven voor op 190 graden C.

2Plaats 1 ei in een pan en giet er water op 1 cm.

3Dek de pan en breng het water aan de kook.

4Zodra het water kookt, verwijder dan meteen van het vuur en laat het ei staan ​​in het hete water gedurende 15 minuten.

5Giet het hete water af en laat het ei onder koud stromend water in de gootsteen liggen, schil eraf halen en hak het ei.

6Breng ondertussen een pan met water aan de kook.

7Roer de maïs en terug aan de kook.

8Koken voor 2 minuten; stam en zet opzij om af te koelen.

9Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.

10Roer de ui toe en bak tot de ui zacht is en draai doorzichtig, ongeveer 5 minuten.

11Giet de melk in de pan en klop de maïzena.

12Voeg de boter, nootmuskaat, zout en peper toe.

13Breng aan de kook kloppen constant, dan koken voor 2 minuten tot de boter is gesmolten en de saus is ingedikt.

14Roer de hardgekookte eieren en mengsel; giet het in de taartbodem.

15Bestrijk de bodem met het losgeklopte ei.

16Bak in de voorverwarmde oven totdat de korst en de taart goudbruin zijn, ongeveer 25 minuten.

Ingrediënten

1 ei

2 kopjes diepgevroren maïs

1 eetlepel plantaardige olie

3 / 4 kop ui, gesnipperd

2 kopjes melk

1 / 4 kopje maïzena

1 / 4 kop boter

1 theelepel gemalen nootmuskaat

1 / 2 theelepel zout

1 / 2 theelepel gemalen zwarte peper

1 (9 inch) ongebakken taartbodem

1 ei, losgeklopt

00:00