Maniokballetjes met mozzarella vulling

      

februari 9, 2015

Aanwijzingen

1Schil de maniok, snijd ze in middelgrote stukjes en doe ze in een pot met water.

2Breng aan de kook en kook gaar en zacht.

3Laat de hete maniok door een zeef.

4Voeg de boter toe, Parmezaanse kaas en ei.

5Kneed tot een gladde puree. Meng goed. De puree moet dik zijn.

6Vorm er ballen van.

7In het midden van elke bal 1 plakje mozzarella kaas of boter.

8Vervolgens de ballen door maniokmeel doen.

9In de vriezer voor een paar uur of meer laten rusten.

10Verhit de olie in een koekepan.

11Bak de balletjes zodra de olie heet is.

12Verwijder ballen uit de pan als ze bruin zijn.

Ingrediënten

1 kilo van goede kwaliteit maniok

2 eetlepels boter, op kamertemperatuur

¼ kopje Parmezaanse kaas

1 tot 2 eidooiers, losgeklopt

Zout

Peper

Olie

Boterachtige mozzarella in kleine blokjes type om de bal te vullen (optioneel)

Meel, de benodigde hoeveelheid

Optioneel: 2 theelepels versgemalen gele peper

8 basilicumblaadjes

00:00