Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Mengsel van krab en aardappelen in zeewier

      

februari 9, 2015

Bereidingswijze

1Doe de gekookte aardappelen geschild door een zeefen maak er daarna een puree van.

2Laten afkoelen en kneden.

3Breng op smaak met zout, witte peper, citroensap, rodepeper en olie.

4Plaats een plastic folie op een vlakke ondergrond en stretch een dun laagje van de aardappel mengsel in dezelfde grootte van de nori zeewier.

5Bedek de aardappelen met een vel nori zeewier.

6Meng krabvlees met citroensap, worcestersaus, mayonaise, zout en peper.

7Dek het zeewier met krab mengsel.

8Leg een rij van avocado tot 2 cm van de rand erop.

9Wikkel de rol in plasticfolie en leg in de koelkast gedurende 1 uur.

10Voor het serveren, verwijder plasticfolie en plaats de rol op een horizontaal oppervlak.

11In schijfjes gesneden 1 ½ tot 2 cm met de hulp van een elektrisch mes of een zeer scherp mes.

12Opdienen.

13• Nori zeewier kan gekocht worden in de lokale markten waar ze oosters eten verkopen.

Ingrediënten

1 ½ kg gekookte gele aardappelen, geschild

¼ kopje olie

Sap van 3 tot 4 citroenen

Zout

Peper

Gele chili peper, gemalen, naar smaak

500 g krab, schoon en vrij van kraakbeen

4 tot 5 Zeewier Nori *

Mayonaise, de benodigde hoeveelheid

Worcestershire saus

Avocado, snijd in reepjes (optioneel)

00:00