EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Niertjes met wijnsaus

      

februari 11, 2015

Bereidingswijze

1Plaats de nieren, vooraf gereinigd van vet en weefsel gedurende een half uur in water met azijn.

2Dan verwijderen en in blokjes snijden.

3Leg ze in een koekenpan op hoog vuur voor een moment, geven ze een groot deel van de vloeistof af die ze bevatten.

4Zet de nieren daarna over in een andere pan met twee eetlepels boter, gesnipperde ui en een flinke scheut van knoflook sap.

5Kruiden.

6Na een paar minuten, verwijder dan de nieren uit de pan en giet het sap weg en doe daarbij witte wijn.

7Laat het een beetje verdampen.

8Dan twee eetlepels boter toevoegen en dan rode wijn.

9Verdampen en dan weer toevoegen bij de nieren.

10Bestrooi met peterselie,verhoging van de warmte en het sap dikker laten worden door het toevoegen van maïzena, roer zachtjes.

11Zodra dik genoeg, voeg een kopje room en een lepel vleesextract erbij.

12Serveer zeer warm, vooral in de winter.

Ingrediënten

2 nieren

1 grote ui, fijngesneden

Knoflooksap naar smaak

1 kopje azijn

1 kopje droge witte wijn

Bordeaux glas wijn

4 eetlepels boter

1 kopje water

Gehakte peterselie naar smaak

1 eetlepel aardappelzetmeel

Versgemalen zwarte peper naar smaak

Zout naar smaak

1 kopje room

1 eetlepel vleesextract

00:00