Paella

      

februari 10, 2015

Aanwijzingen

1Verhit de olijfolie in de paella pan op middelhoog vuur.

2Voeg de ui, knoflook en peper toe en bak en roer voor een paar minuten.

3Voeg chorizo​​, in blokjes gesneden kip, en rijst toe.

4Koken voor 2 tot 3 minuten.

5Doe 3 1 / 2 kopjes bouillon, wijn, tijm en saffraan of kurkuma erbij.

6Breng op smaak met zout en peper.

7Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen, roer af en toe.

8Proef de rijst, en controleer om te zien of hij gaar is. Als de rijst gekookt is, roer er 1 / 2 kop meer op.

9Blijven koken, af en toe roeren.

10Koken tot de rijst is klaar.

11Doe de tomaten en erwten erbij.

12Koken voor 2 minuten.

13Schik de garnalen en mosselen op de top.

14Dek af met folie en laat gedurende 3 tot 5 minuten sudderen.

15Verwijder de folie en strooi de peterselie over het eten.

16Serveer in de paella pan, gegarneerd met partjes citroen.

Ingrediënten

60 ml olijfolie

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, gehakt

1 rode paprika, fijngesneden

115 g chorizo worst, in stukjes gesneden

2 ontvelde, kipfilet helften - gesneden in blokjes

336 g ongekookte risottorijst

1185 ml kippenbouillon

120 ml witte wijn

1 takje verse tijm

1 g saffraan (mag ook kurkuma zijn)

zout naar smaak

gemalen zwarte peper naar smaak

2 pijlinktvissen, schoongemaakt en gesneden in stukjes 1 inch

2 tomaten, ontpit en in stukjes

75 g diepvries doperwten

12 grote garnalen, gepeld en schoongemaakt

455 g mosselen, schoongemaakt

15 g gehakte Italiaanse peterselie

8 plakjes citroen, voor de garnering

00:00