Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Pikant varkensvlees

      

februari 11, 2015

Bereidingswijze

1Ontvet de beenderen en het vlees en snijd ze in dunne stukjes van ongeveer 1 cm vierkant kant.

2Schil wortelen in de lengte doormidden gesneden en vervolgens in plakken snijden dwars in dunne stukjes.

3De prei schoonmaken, alleen het witte gedeelte nemen en snijd ze in dunne plakjes.

4Was de paprika, zonder zaadjes, in dunne reepjes gesneden en vervolgens dwars in stukken van ongeveer 5 cm in lengte.

5Snijdt de kool en ui in julienne, niet per se erg dun.

6Pompoen gewassen en in kleine stukjes gesneden, zonder schil.

7Peterselie in kleine stukjes en snipper de knoflook.

8Verwarm een pot, bij voorkeur van ijzer, op een hoog vuur, plaats olijfolie erin, als ze warm zijn, het varkensvlees erin doen.

9Als het bruin begint te worden, knoflook en peterselie toevoegen, zorgen voor de afdichting van de stukken van varkensvlees en het behoud van hun sappen, moet dit alles geschiedde op een hoog vuur.

10Eenmaal bruin: voeg alle groenten in olie, laurier, kruiden en bouillon en zout toe.

11Kort voordat de rijst gaar is, moet het vrij snel gaan.

12Sojasaus toevoegen.

13Verder koken op hoog vuur al roerend heel vaak, tot de groenten gaar zijn, maar met een goede mate van stevigheid, wortelen moet bijna knapperig zijn.

14Onmiddellijk te verwijderen van het vuur, omdat het houdt de warmte voor een lange tijd en laat verder koken.

15Serveer warm, hetzij alleen of met witte rijst te laten onderdompelen in de saus.

Ingrediënten

1 kilo varkensvlees met been bondiola

1 grote Pompoen

2 dikke prei

1 grote ui

1 gele peper

1 rode peper

3 wortels

witte kool

2 laurierblaadjes

kopje sojasaus

3 theelepels cayennepeper

1 kopje kippenbouillon met groenten

3 theelepels hete kerrie

Versgemalen zwarte peper

extra vierge olijfolie

2 eetlepels gehakte peterselie

2 theelepels knoflook, fijn gehakt

00:00