Pikante vis

      

februari 9, 2015

Aanwijzingen

1Verhit de olie in een koekepan en voeg de ui, knoflook en gember toe.

2Laat lichtjes maar niet bruin bakken.

3Voeg de rode peper, citroensap en wijn toe.

4Kook een paar minuten om de alcohol te verdampen.

5Voeg de peterselie en koriander toe.

6Breng op smaak met zout en peper.

7Voeg de tomaten toe.

8Top met visfilets.

9Zet het vuur lager en dek pot.

10Kook op laag vuur tot de vis gaar is.

11De vis kooktijd is afhankelijk van de dikte van de filets.

12Serveer met witte rijst en plakjes gekookte aardappelen.

Ingrediënten

6 visfilets (150 tot 200 g per stuk - 5 ½ tot 7 gram per stuk), schoon, zonder been

¼ kop plantaardige olie

1 grote ui, geschild en in dunne plakjes

2 theelepels knoflook of 2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 theelepel gember (gember), vers geraspte (optioneel)

1 gele chili peper, gemalen (optioneel)

1 eetlepel gehakte peterselie

1 eetlepel koriander, fijngehakt

¼ kop droge witte wijn

1 tot 2 tomaten, geschild en in plakjes

Sap van 1 citroen, ongeveer

1 theelepel gemengde kruiden voor vis

Zout

Peper

00:00