Pompoentaart

      

februari 11, 2015

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor op 175 graden.

2Vet en bloem een ronde taartvorm in van ongeveer 23 centimeter diameter.

3Spoel de pompoen, verwijder de pitten en innerlijke vezels met een lepel.

4In kleine stukjes gesneden en plaats aan de kook in voldoende water tot het zacht is.

5Laat goed uitlekken en laat het afkoelen. Schil weggooien.

6Maal de pompoenpuree tot het glad is.

7Meng de pompoenpuree goed met de melk.

8Boter en suiker toevoegen.

9Voeg vervolgens vanille, pompoen en melkmengsel toe.

10Doe zachtjes het bloem, zout en bakpoeder in het mengsel.

11Ten slotte voeg de rozijnen met meel of bloem toe in de mix.

12Giet het beslag in de voorbereide pan, terug naar de oven (op het middelste rek) en kook tot ze bruin is, 35 tot 45 minuten, of totdat een tandenstoker ingeprikt kan worden in het midden en er schoon uitkomt.

13Laat iets afkoelen voor uit de pan te halen.

Ingrediënten

1 kopje pompoenpuree ongeveer 400 gram

½ kopje vloeibare volle melk

8 eetlepels boter, zacht op kamertemperatuur

¼ kopje rozijnen, of meer naar smaak

1 kop kristalsuiker

Bij kamertemperatuur 2 eieren, losgeklopt

1 theelepel vanille-extract

1 kopje bloem

1 theelepel bakpoeder

Snufje zout

00:00