Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Rijst a la mexicana

      

februari 9, 2015

Bereidingswijze

1Giet warm water te dekken over de rijst en laat het ongeveer 10 minuten rusten.

2Laat de rijst uitlekken en spoel ze goed in koud water, dan goed schudden het vergiet en laat de rijst weer uitlekken.

3Doe de tomaten, ui en knoflook in een mengbeker en mix tot een gladde massa.

4Verhit de olie.

5Geef de rijst een definitief schudden en roer het in de olie tot de korrels goed verzekerd zijn, dan bak totdat alleen de korrels zijn beurt een licht bruine kleur. Dit proces duurt ongeveer 10 minuten.

6Tip de pan aan de ene kant en de afvoer van overtollige olie.

7Roer de tomatenpuree toe en bak, schrapen over de bodem van de schotel om plakken te voorkomen, totdat de puree is opgenomen - ongeveer 8 minuten.

8Roer de bouillon, groenten en ingewanden (indien gebruikt) voeg zout naar smaak en dan kook vrij hoog vuur, totdat alle overdekte beide is geabsorbeerd en in de lucht verschijnen er gaten in het oppervlak.

9Bedek het oppervlak van de rijst met een handdoek en deksel en laat verder koken op zeer laag vuur ongeveer 5 minuten langer.

10Haal van het vuur en zet opzij op een warme plek om de rijst met de rest van het vocht te absorberen in de stoom en deining - ongeveer 15 minuten.

11Graven zachtjes naar de bodem en testen van een rijstkorrel.

12Als het nog vochtig is, koken voor een paar minuten langer.

13Als de bovenste korrels zijn niet vrij zacht, bestrooi met een beetje hete bouillon, dek af en laat een paar minuten langer.

14Voor het opdienen, zet u de rijst over voorzichtig uit de bodem, zodat de smaak sappen gelijkmatig wordt verdeeld.

Ingrediënten

1 1 / 2 kopjes (375 ml) langkorrelige witte rijst of halflangkorrelige rijst.

1 kop (1 / 2 lb) tomaten, un-gevild, fijngehakt

1 / 4 kleine witte ui, grof gehakt

1 teentje knoflook, grof gehakt

1 / 3 kopje saffloerolie, gesmolten kippenvet of gesmolten reuzel

3 1 / 2 kopjes kippenbouillon (vers is het beste)

1 / 3 kopje wortel rondes (optioneel)

1 / 2 kopje verse erwten of blokjes gesneden courgette (optioneel)

1 / 2 kopje gehakte ingewanden (optioneel)

zout naar smaak

00:00