EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Rijst met aubergines

      

februari 8, 2015

Bereidingswijze

1Bereid rijst zoals gebruikelijk, laat afkoelen en meng met losgeklopte eieren en Parmezaanse kaas.

2Laat de aubergines in het water met twee eetlepels zout voor een uur.

3Drain en goed afdrogen.

4Strooi de aubergines aan beide kanten met bloem.

5Bak in olie (twee eetlepels).

6Laat ze uitlekken op keukenpapier.

7Bak de paprika's in twee eetlepels van de olie tot ze een beetje verzachten.

8Boter het papier.

9Leg de paprika's op papier, dan de helft van rijst, licht aandrukken.

10Bestrooi ze met cheddar kaas.

11Dek af met de resterende rijst, goed drukken.

12Bedek de rijst met aubergine plakjes.

13Dek af met folie.

14Neem een voorverwarmde oven op 375 graden gedurende 45 minuten.

15Wanneer klaar om te serveren, haal uit de bakschaal.

16Kunnen worden bereid in individuele vormpjes.

Ingrediënten

2 kopjes ongekookte rijst

kopje olijfolie

kopje rode paprika reepjes

kopje groene peper strips

kopje gele paprika reepjes

2 middelgrote aubergines in plakken gesneden

2 eetlepels zout

2 eetlepels bloem

1 kopje Parmezaanse kaas

5 eieren

1 kopje cheddar kaas

00:00