Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Rijst met kip

      

februari 11, 2015

Bereidingswijze

1Snijd de kip in stukken en bruin in de boter met knoflook.

2Afzonderlijk mixen we de tomaten, ui, wortel en rode peper met 1 / 2 kopje water.

3Voeg het toe aan de kip, laat koken voor ongeveer 20 minuten.

4Haal de kip eruit en leg het terug in de stoofpot en voeg wijn, kippenbouillon, zout en peper naar smaak toe.

5Breng aan de kook, voeg de rijst toe, olijven en erwten, roer zodanig dat de rijst niet aan de bodem van de pot blijft kleven.

6Zet het vuur lager en plaats het deksel erop en laat het koken voor ongeveer 20 minuten, totdat de vloeistof is opgedroogd en de rijst gaar is.

Ingrediënten

1 ½ kg kip

4 eetlepels boter of olie

6 teentjes knoflook, geperst

6 grote tomaten, ontveld, ontpit

1 en 1 / 2 wortelen

1 ½ ui

1 / 2 rode paprika

2 kopjes witte rijst (lange korrel)

3 kopjes kippenbouillon of water

½ kopje zoete wijn

Zout en peper naar smaak

Optioneel: 1 en 1 / 2 kop gehakte gevulde olijven in de helft, 1 kopje erwten, 2 laurierblaadjes

00:00