Rijst op curry wijze

      

februari 8, 2015

Aanwijzingen

1Verhit de olie in een pan en bruin de kipfilet.

2Verwijder met een schuimspaan en in dezelfde olie bak de ui gedurende tien minuten.

3Voeg de gehakte tomaat en meel toe.

4Roeren met een houten lepel en besprenkel ze met de bouillon.

5Voeg dan de kip toe.

6Breng op smaak met zout en peper.

7Roer goed.

8Dek de pan en laat 20 minuten sudderen.

9Ondertussen verspreidt een ringvorm met een beetje boter, giet het in de rijst en het niveau van het oppervlak met de achterkant van een lepel, lichte druk.

10Ten slotte: leg het op een schotel, plaats de kip curry in het centrum en serveer.

Ingrediënten

4 kopjes gekookte witte rijst

3 eetlepels olie

1 stuk kipfilet, in blokjes gesneden

1 grote ui, gesnipperd

100 gram geplette tomaten

1 eetlepel bloem

1 kopje kippenbouillon

2 eetlepels curry

Zout en peper naar smaak

00:00