Rundsvleeslever a la provinciana

      

februari 11, 2015

Aanwijzingen

1Bereid de runderlever, het verwijderen van de huid en snij hem in steaks 1 inch dik en breng op smaak met zout en peper en 2 eetlepels witte wijn en passeren ze door de bloem.

2Bak in olie.

3Om de saus te maken doen we in een pan 1 eetlepel boter.

4Bruinen van 4 teentjes knoflook, ui versnipperd.

5Voeg de tomatenpuree, 2 eetlepels geweekte en gehakte champignons, 2 kopjes witte wijn, het bouquet kruiden en de beker van bouillon erbij.

6Kook een paar minuten.

7Breng op smaak met zout en peper en, na een moment van koken, voeg een beetje citroensap erbij.

8Verwijder de saus van het vuur.

9Voeg 2 eidooiers toe.

10Plaats de filets in een schotel.

11Dek af met saus en vergezeld van stukjes gebakken brood in olijfolie of boter, en aardappel in stukken, tamelijk groot, gekookt en gebakken in boter.

Ingrediënten

1 kilo rundvleeslever

Versgemalen zwarte peper

Fijn zout naar smaak

Bloem

Maïsolie

1 eetlepel boter

4 teentjes knoflook

1 grote ui

1 eetlepel tomatenpuree

geweekt en fijngesneden gedroogde paddestoelen cup

1 bouquet garni

2 glazen witte wijn

1 kopje bouillon

Citroensap

2 eidooiers

Gebakken brood

4 grote aardappelen

00:00