Slasoep

      

februari 7, 2015

Aanwijzingen

1Sla grondig schoonmaken en wassen met zorg.

2In een grote pan: kook gezouten water en wanneer het begint te koken, voeg de hele sla en takjes peterselie toe.

3Kook gedurende 3 minuten.

4Verwijder vervolgens de groenten met een schuimspaan.

5Verwijder de peterselie en behoud de bouillon voor het koken.

6Plaats sla op een houten plank en fijn hakken.

7Vervolgens smelt de boter op laag vuur in een pan.

8Voeg de sla toe en kook zachtjes 2 tot 3 minuten.

9Besprenkel het geheel met bouillon van groenten en kook gedurende 20 minuten.

10Na deze tijd: alles in de blender doen en giet de room in dezelfde pan, verdund met room.

11Kook voor 2 tot 3 minuten tot het dik wordt.

12Breng op smaak met zout en peper.

13Roer goed en serveer direct.

Ingrediënten

4 slabladen

1 liter water

takjes peterselie

30 gram boter

1 kopje room

Zout en peper naar smaak

00:00