EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Soep van kikkererwten

      

februari 11, 2015

Bereidingswijze

1Plaats de kikkererwten de nacht ervoor in voldoende water.

2De volgende dag goed naspoelen.

3Breng aan de kook in een pan met water, rekening houdend met die in omvang toeneming wanneer ze gekookt worden.

4Laat ze koken voor een half uur.

5Verwijder het schuim uit het water met een lepel.

6Terwijl in een koekenpan bak de spekjes in zijn eigen vet tot ze lichtbruin zijn, de eetlepel olijfolie toevoegen en doe het samen met de ui, knoflook, selderij en wortelen, laat ze bakken tot ze gaar zijn.

7Voeg de paprika of chili pepers en tomaten toe.

8Laat het koken voor enkele minuten.

9Verwijder de saus van het vuur en plaats de bereiding in de kikkererwten.

10Voeg het laurierblad erbij, dit geeft hem een goede smaak aan de soep.

11Breng op smaak met zout en peper naar smaak, zet het vuur lager en bak ongeveer een uur.

12Voeg meer water toe voor te koken, indien nodig, de soep moet enigszins soeperig worden.

13Breng op smaak aan het einde van het koken.

14Deze soep wordt meestal vergezeld door witte rijst.

Ingrediënten

½ kilogram gedroogde kikkererwten

150 gram gehakte spek

1 middelgrote ui gesnipperd

2 teentjes knoflook, gehakt

1 grote wortel, fijngesneden

1 fijngesneden stengel bleekselderij

½ kleine rode fijngesneden paprika, of 2 paprika's, of een combinatie van deze

3 pruim tomaten, ontveld, zonder zaadjes, gehakt

Een laurierblad

Zout en peper naar smaak

1 eetlepel olie

Het benodigde water

00:00