Souffle van maniok en kaas

      

februari 9, 2015

Aanwijzingen

1Schil de maniok en snijd ze in stukjes.

2Koken in water tot ze gaar zijn.

3Als de manioken nog warm zijn platstampen met een pureestamper tot een puree.

4Verwarm de melk met 1 / 3 kopje boter en voeg toe aan de maniok.

5Voeg ¾ kopje van de Parmezaanse kaas toe en meng.

6Breng op smaak met zout en peper.

7Voeg losgeklopte eieren toe en meng.

8Vet met de resterende boter de bodem en zijkanten van een ovenschaal 2-liter.

9Giet de helft van de puree erin en strooi kaas.

10Bedek met de rest van de puree.

Cover:

1Meng de broodkruimels droog en fris met gehakte peterselie en Parmezaanse kaas.

2Bestrooi de puree en plaats in de voorverwarmde oven op 180 º C gedurende 35 minuten. Stijging van de temperatuur tot 220 º C en verder laten bakken 15 tot 20 minuten meer tot de souffle is gestegen, warm en lichtbruin.

3Deze souffle kan worden bereid op de dag ervóór en bedekt houden in de koelkast tot 2 uur vóór het bakken.

Ingrediënten

1 ½ k maniok

2 / 3 kopje melk

1 / 3 kop ongezouten boter 2 eetlepels

¾ kopje geraspte Parmezaanse kaas

2 grote eieren, losgeklopt

450 g mozzarella, gesneden in 1 cm (½ "), ca. 3 kopjes

200 g Zwitserse kaas of boter, snij ze in 1 cm (½ "), ca. 1 beker

Zout

Peper

Optioneel: paprika room

Cover:

½ kopje geroosterd brood kruimels, gebroken

¼ kopje peterselie, fijngehakt

¼ geraspte Parmezaanse kaas

½ kop verse broodkruimels, gehakt

00:00