Steak chili con carne

      

februari 9, 2015

Aanwijzingen

1Doe de plantaardige olie, paprikapoeder, komijn en rundvlees in een kom.

2Breng op smaak met zout en peper, vervolgens meng alles onder elkaar.

3Zet opzij voor 10 minuten te marineren.

4Verhit een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer heet, voeg het vlees mengsel en roerbak 1-2 minuten tot het vlees bruin is.

5Voeg de bruine bonen, tomaat en 1 eetlepel water toe, dan laten sudderen op een matig vuur ongeveer 5 minuten of tot de tomaten zacht zijn.

6Roer de gehakte koriander, en breng op smaak met zout en peper.

7Verdeel het mengsel over borden en garneer met koriander takjes.

8Serveer met gekookte basmati rijst en guacamole.

Ingrediënten

2 eetlepels plantaardige olie

1 / 2 theelepel hete paprikapoeder

1 theelepel gemalen komijn

2 (ongeveer 180g per stuk) getrimd rundvlees, in dunne plakjes

2 x 125g blikken rode bonen, uitgelekt, afgespoeld

2 wijnstok-gerijpte tomaten, grof gehakt

2 el fijngehakte koriander, plus extra takjes om erbij te serveren

Gekookte basmati rijst en guacamole, om erbij te serveren

00:00