Taart van chocolade, amandelen en abrikozenjam

      

februari 8, 2015

Aanwijzingen

1Smelt in een pan de chocolade met de koffie en laat afkoelen.

2Klop de eidooiers met de suiker totdat het mengsel schuimig is.

3Voeg de bloem en bakpoeder samen en blijven kloppen tot het mengsel glad is.

4Voeg de boter toe en wanneer het goed gemengd is, de opgeklopte eiwitten toevoegen en dan de stijf en gesmolten chocolade.

5Vet een ronde taartvorm in en bedek de bodem met ingevet bakpapier.

6Giet het voorbereide mengsel erin en plaats in de oven, voorverwarmd tot 165 ° C voor 50 of 60 minuten.

7Haal uit de oven, laat een paar minuten staan, uit de vorm halen en laat afkoelen op een rooster.

8Doe ondertussen de chocolade, koffie en suiker in een steelpan en kook in een waterbad tot de chocolade smelt.

9Vervolgens horizontaal de taart opendoen in de helft en de verspreiding met jam naar binnen.

10Geef haar oorspronkelijke vorm en dek af met gesmolten chocolade.

11Ten slotte, decoreer het oppervlak met amandelen en plaats in de koelkast tot het moment van het serveren.

Ingrediënten

200 gram donkere chocolade

2 eetlepels sterke koffie

3 eieren, scheid de dooiers van de witten

200 gram suiker

150 gram tarwemeel

1 theelepel bakpoeder

150 gram gesmolten boter

Voor de vulling en de dekking:

150 gram van de chocolade

4 eetlepels sterke koffie in te vullen

150 gram poedersuiker

4 eetlepels abrikozenjam

1 dozijn amandelen

00:00