Aanwijzingen
1Vul een steelpan met water om de de garnalen te dekken en aan de kook brengen op hoog vuur.
2Zodra het water begint te koken, haal de garnalen met een schuimspaan uit de pan en zet apart.
3Schep een kopje van het kookvocht uit de pan en laat afkoelen.
4Gooi het resterende water weg.
5Wanneer de garnalen zijn afgekoeld, dek ze af en zet in de koelkast.
6Beslag bereiding: doe de bloem, peterselie, lente-uitjes en Pimentón in een kom of een keukenmachine.
7Voeg een snufje zout en het afgekoelde kookvocht toe.
8Mix goed totdat de structuur iets dikker wordt dan een pannenkoek beslag.
9Afdekken en in de koelkast zetten gedurende 1 uur.
10Haal de garnalen uit de koelkast en hak ze fijn.
11Haal ook het beslag uit de koelkast, voeg de garnalen toe, en meng goed.
12Giet de olijfolie tot een diepte van ongeveer 1 centimeter in een zware koekenpan en verhit op hoog vuur.
13Voeg 1 eetlepel van het beslag toe met behulp van de achterkant van de lepel.
14Bakken, draai een keer, voor ongeveer 1 minuut aan elke kant bakken, of tot de ze een gouden kleur hebben.
15Hou ze even boven de pan voor het overtollige olie uit te lekken en leg ze op een schaal bedekt met keukenpapier.
16Houd de koeken warm in een lage oven. Bak de rest van het beslag op dezelfde manier, steeds ervoor zorgen dat de olie heel warm is voor het bakken.
17Als alle koeken gebakken zijn, schik ze op een schotel en serveer direct.