varkensgehakt in creoolse saus

      

februari 8, 2015

Aanwijzingen

1Doe het gemalen varkensvlees en voeg daarbij de teentjes geperste knoflook, ui, tomaat en peterselie toe.

2Meng goed en voeg melk zodat het nat is.

3Voeg sinaasappelsap of limoen, zout, komijn, gehakte koriander en twee eetlepels boter toe en meng goed.

4Verhit in een aparte pan een beetje vet, de rest van de knoflook geplet, een beetje zout en een snufje komijn

5Als de knoflook goudbruin is, voeg we de Creoolse saus en water toe.

6Laat dit een tijdje koken.

7Maak van de massa balletjes en leg ze in de bouillon gedurende 15 minuten op middelhoog vuur.

8Kruiden.

9Serveer warm.

Ingrediënten

1 ½ pond varkensgehakt

6 teentjes knoflook

1 grote tomaat

1 grote ui

1 kopje Creoolse saus

1 bosje peterselie

1 stuk wit brood

1 kopje melk

1 ei

sinaasappelsap of 2 limoenen

zout naar smaak

Een snufje gemalen komijn

korianderblaadjes

6 eetlepels boter

¼ kopje water

00:00