EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Zulia balletjes

      

februari 11, 2015

Bereidingswijze

1In een pan bakken we ui, rode paprika en prei met twee eetlepels olie, tot alles zacht is.

2Voeg de knoflook toe en bak gedurende enkele minuten.

3Voeg een tomaat toe en koken tot het gaar is.

4Roer gemalen rundvlees goed.

5Bak de schotel afgedekt op een niet te hoog vuur voor ongeveer 20 tot 30 minuten.

6Aan het eind van het koken, de kappertjes en gehakte olijven toevoegen, roer goed en laat koken voor ongeveer 5 minuten.

7Laat de stoofpot afkoelen tot gebruik.

8Terwijl maken we het deeg met de bloem, zout en annatto olie.

9Voeg geleidelijk water toe en kneedt tot het glad is.

10Vorm dit tot een bal.

11Als het te droog is voeg beetje water toe en maak het opnieuw glad met de handen .

12Maak balletjes van ongeveer 5 tot 6 centimeter in diameter.

13Maak met de vinger een gat en doe een lepel stoofvlees erin.

14Sluit de bal met het deeg.

15Doe ze langzaam in een pot met kokend water en een beetje zout.

16Als ze gaar zijn, verwijderen met een schuimspaan uit de pan en laat het afkoelen en uitharden voor een paar minuten .

17Serveer de koekjes gedoopt in dezelfde stoofpot van vlees en overgoten met een saus.

Ingrediënten

Voor de stoofpot:

1 kg mager rundergehakt

6 tomaten, gepeld en vloeibaar

1 ui gesnipperd

1 paprika niet erg groot, gehakt

3 teentjes knoflook, gehakt

1 / 2 stengel fijngesneden prei

gehakte olijven smaak

2 theelepels kappertjes (klein, bij voorkeur)

2 eetlepels olie

Voor het deeg:

1 kg voorgekookte maïsmeel

2 eetlepels Annatto olie, voor kleur

het benodigde water

zout naar smaak

00:00