Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Spaanse Tapas Recepten

Tapas is de grootste uitvinding die afkomstig is uit de Spaanse keuken.

Tapas waren niet bedoeld om een volwaardige ​​maaltijd te zijn. Een tapa per persoon en telkens een andere tapa met elke drank was het idee, dan geniet iedereen van het proeven en delen.

Tapas zijn gemaakt met de lokale ingrediënten gepresenteerd met flair.

Het idee komt uit Andalusië. Het begon met een stuk brood, later belegd met ham of kaas. Dat werd dan op een glas gelegd om de vliegen uit het glas te houden- het woord tapa betekent een bedekking.

Tapas waren eerst gratis hapjes die inbegrepen waren in de prijs van de drank, maar tegenwoordig worden ze meestal apart besteld.

Tegenwoordig bestaan verschillende soorten tapas. Namelijk de koude en warme tapas. Bij de koude en warme tapas kan je weer kiezen uit diverse tapas namelijk met kaas – vis – vlees of andere ingredienten.

Hieronder een kort overzicht van een aantal tapas.

Tapas met vis:

Gambas in krokant jasje – Gambas a la gabardina

Gambas met look – Gambas al ajillo

Kabeljauw stoofpot

 

Tapas met vlees:

Gehaktballetjes in saus albondiga

Pollo al ajillo

Gevulde kip met ham

 

Tapas met andere ingredienten:

Patatas bravas

Gazpacho

Patatas Caseras

 

Bekijk alle tapas recepten.